Branding van een nieuwe thuiszorg groep

Hier geloven we dan ook echt in. Bij ons geen fairy dust, wij verkopen geen fluffy processen. Daarom willen we ook gewoon heel open zijn in hoe we vorige projecten aanpakken. Zoals gezegd, we hebben geen vaste formule. Sommige stappen gaan voor jou project te uitgebreid of te complex zijn, of jouw project gaat net een andere aanpak vragen. Geen probleem! We kijken steeds in alle openheid naar wat jouw project nodig heeft om te slagen.

 

Een merk visualiseren

Finale rebranding van De Zoete Rondes

Het proces stap voor stap uitgelegd aan de hand van “De Zoete Rondes”.

Hier zie je het resultaat van de rebranding van thuisverpleging De Zoete Rondes.

Hoe gaat zo een proces nu in zijn werk? Wel, laat ons dat even uit de doeken doen. Christian, de eigenaar, heeft ons gecontacteerd en we zijn samen met hem gaan kijken wat de noden waren. Het werd snel duidelijk dat Christian een heel scherpe en differentiërende visie heeft op thuiszorg en deze wil laten uitstralen in zijn merk.

We zijn hier dan ook na wat babbels om een goed beeld te krijgen van zijn visie mee aan de slag gegaan.

 

Stap 1: We beginnen met een mood board

Screen Shot 2019-02-21 at 21.17.39.png

Uitwerken van verschillende vorm elementen

Welke vorm best bij je merk past is uiteraard een zeer complex gegeven want sterk op gevoel gebaseerd. Om een goed beeld te geven, proberen we op basis van de briefing (in dit geval iets met suiker, zoet, Tienen, een klontje) een waaier van mogelijkheden te schetsen.

Screen Shot 2019-02-21 at 21.17.56.png

De vertaling naar een kleurschema

Je hebt uiteraard zelf een duidelijk ‘gevoel’ over de uitstraling van je merk. Op basis van je input vertalen we dit naar verschillende tinten in het palet van jouw keuze. Deze tinten zijn niet random gekozen, maar op basis van echte voorwerpen en beelden om het concreter te maken.

Screen+Shot+2019-02-21+at+21.37.20.jpg

suggesties naar primaire en secundaire kleuren

Het gebruik van maar één kleur voelt beperkend, dus geven we richting naar primaire en secundaire kleuren. Hier proberen we vooral te spelen op de temperatuur van de kleuren zodat je zelf de warmte mee kan bepalen op basis van jouw smaak.

Screen Shot 2019-02-21 at 21.37.36.png

Een eerste oefening naar lettertypes

Ook naar lettertypes moet er gekeken worden dat ze passen bij je merk. Even belangrijk echter is het pure technische aspect hier van. We houden er dan ook meteen rekening mee dat lettertypes zowel offline als online vlot gebruikt kunnen worden.

Screen Shot 2019-02-21 at 21.38.02.png

Gebruik van kleur en fonts in een geheel

Nadat we een waaier van mogelijkheden gepresenteerd hebben, willen we dit ook wat concreter maken door wat keuzes in context te tonen. Willen we etherisch wit blijven, op volle vlakken werken, met sterke contrasten of net subtieler…

Screen Shot 2019-02-21 at 22.54.14.png

Hierna worden keuzes gemaakt!

Op basis hier van worden de keuzes voor je branding al veel minder abstract. Bedoeling is dan ook dat je hier een nachtje kan over slapen, de verschillende opties gaat overwegen en ons het verdict geeft. Hiermee gaan we dan aan de slag.


 

Stap 2: Dit vertalen we in een eerste design ronde

Screen+Shot+2019-02-21+at+21.45.33.jpg

Exploreren van de uitgepuurde elementen

Op basis van de gemaakte keuzes in vorm, lettertype en kleur gaan we aan de slag om dit te vertalen naar een coherent, gebalanceerd logo dat zowel op zichzelf kan staan alsook werkt in verschillende omstandigheden. Dit meteen ook weer zowel online als offline.

Screen+Shot+2019-02-21+at+21.46.06.jpg

Uitwerken op verschillende types van achtergronden

Dit wil dan ook zeggen dat we de vertaling meteen maken van een simpel uitgepuurde versie, naar versies van het logo met meer statement, balls, smoel, … Hierdoor kunnen we het potentieel van het logo ten volle beleven.


 

Stap 3: Waarna we finaliseren + declineren

Screen Shot 2019-02-21 at 21.43.28.png
Screen Shot 2019-02-21 at 21.43.42.png

Design keuzes worden vastgelegd

Eens de keuzes gemaakt, gaan we er dan ook voor zorgen dat deze in de toekomst zo uniform mogelijk gerespecteerd worden. Dit leggen we vast in een stijlgids met duidelijke afspraken rond kleur en lettertype gebruik, maar ook met DO’s en DON’Ts met betrekking tot het gebruik van het logo.

Waarna we samen met jou de declinaties kunnen uitwerken

We zouden perfect bij de vorige stap kunnen stoppen, maar de echte litmus test is uiteraard wanneer we het logo uit zijn veilige context halen en het gaan testen in verschillende omstandigheden.